• Nadmorska jesień 2020

    NADMORSKA JESIEŃ 2020

    Zapraszamy na aktywny, zdrowy i bezpieczny wypoczynek!

  • NADMORSKIE POGODNE SWIETA 2020

    NADMORSKIE POGODNE ŚWIĘTA 2020

    Spędź czarujące Święta w nadmorskim klimacie.

  • PRZEŁOM ROKU 2020-2021

    PRZEŁOM ROKU 2020/2021

    Rozpocznij nadchodzący rok z pozytywną energią!

  • ZDROWI I AKTYWNI RAZEM

    ZDROWI I AKTYWNI RAZEM

    Ferie nad morzem - regeneracja w naturalnym i zdrowym otoczeniu.

ŚWIĄTECZNA KUCHNIA

Odpocznij na Święta!

Zamiast w kuchni, spędź Boże Narodzenie w nadmorskiej scenerii rozkoszując się wyśmienitymi, tradycyjnymi potrawami. 


Skorzystaj z naszej 
OFERTY GASTRONOMICZNEJ
ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
w HOTELU NADMORSKIM

23-26 GRUDNIA 2020

Rezerwacja stolików do dnia 19.12.2020r.


OBIADOKOLACJA
23 grudzień 2020 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Pomidory, ogórki świeże, papryka, rzodkiewka, fasola, kukurydza, sałaty sezonowe mix,
Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, oliwki
Jajka gotowane, Tuńczyk, makrela wędzona
Mozzarella, feta, ser brie, sery żółte
Śledzie - 2 rodzaje
Pasztet staropolski
Mięsa pieczone - 2 rodzaje
Wędliny - 2 rodzaje
Sałatka sezonowa
Sosy zimne (Cumberland, winegret, jogurtowy z chrzanem)
Masło, pieczywo (bułki, chleb, ciabatta, bagietka) 

DANIA GORĄCE:

Zupa z soczewicy z majerankiem i pomidorami
Zupa koperkowa z makaronem
Panierowany filet z morszczuka
Udka z kurczaka duszone w glazurze limonkowej
Grillowana karkówka z cukinią i czerwoną fasolą
Naleśniki z twarogiem i sosem wiśniowym
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ryż smażony z warzywami
Gotowane warzywa z bazyliowym vinegretem 

NA SŁODKO:

Owoce
Panna cotta
Ciasto sezonowe  

NAPOJE:

Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:99,- zł /os. brutto


UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA
24 grudzień 2020 / 17:00-20:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Śledzie matiasy z awokado, podgrzybkiem, pomidorami i kaparami
Śledzie korzenno-imbirowe z marynowaną cebulą i jabłkiem
Karp duszony w czerwonym winie z pieczarkami i cebulą
Sandacz w galarecie z sosem tatarskim
Sałatka z wędzonego na ciepło łososia, ziemniaków, ogórka kiszonego i koperkowej śmietany
Sałatka z pieczonych warzyw z jajkiem i groszkiem cukrowym
Wybór pieczywa / masło smakowe  

DANIA GORĄCE:

Barszcz czerwony z wędzonymi śliwkami i uszkami
Zupa leśna grzybowa zabielana z kluskami
Pierogi z kapustą i grzybami z karmelizowaną cebulą i natką
Glazurowany łosoś z limonką i miodem na warzywnym julienne
Filet z dorsza z kruszonką musztardową i sosem z kiszonej kapusty
Krokiety z kaszą, szpinakiem i wędzonym twarogiem
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami, selerem, cheddarem i rozmarynem
 

NA SŁODKO:

Makowiec
Pierogi z makiem w sosie waniliowym
Sernik pomarańczowy z kremem czekoladowym 
Ciasto Sacher z likierem wiśniowym

NAPOJE:

Wigilijny kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:149,- zł /os. brutto


 

UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
25 grudzień 2020 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Galaretka z kurczaka z piklami
Polędwiczka wędzona z gruszkowym chutney
Domowe pastrami wołowe
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Indyk pieczony z wędzoną papryką i kolendrą
Śledzie po kaszubsku
Sałatka z kurczaka, selera naciowego, winogron i orzechów
Sałatka ze świeżych warzyw z dresingiem miodowo musztardowym
Sałatka capreze z balsamico i bazylią
Marynaty (oliwki, pomidory suszone, pieczarki marynowane)
Pieczywo (bułki, chleb, ciabatta, bagietka) 

DANIA GORĄCE:

Krem szparagowy z orzechami i lubczykiem
Zupa kurkowa z wędzoną szynką i warzywami
Dorsz pieczony z warzywami i sosem kaparowym
Rolada z kaczki z imbirem i sosem ostrygowym
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim
Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem
Zasmażane buraki w śmietanie
Brokuły z migdałami
Ziemniaki pieczone z dipem ziołowym
Ryż biały  

NA SŁODKO:

Ciasta sezonowe
Tiramisu z sosem kawowym
Puszysty mus z ciemnej czekolady z wiśniami
Owoce 

NAPOJE:

Kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:119,- zł /os. brutto


UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
26 grudzień 2020 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Łosoś marynowany w sosie teriyaki z musem z mango
Śledzie po kaszubsku
Dorsz marynowany w warzywach z pomidorami
Sałatka z kaszą jaglaną, fasolą, bakłażanem i miętą
Sałatka grecka z serem feta
Szynka parmeńska z melonem i kremem balsamicznym
Wędzona karkówka marynowana ziołami i czosnkiem
Schab faszerowany morelami z marsalą
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Deska serów z miodem i selerem naciowym
Marynaty (oliwki, pomidory suszone, pieczarki marynowane)
Pieczywo (bułki, chleb, ciabatta, bagietka) 

DANIA GORĄCE:

Krem dyniowo-borowikowy z grzankami
Rosół z kaczki z makaronem naleśnikowym i warzywami
Halibut smażony z duszoną kapustą z koperkiem
Pieczona polędwiczka z potrawką francuską z pomidorami
Grillowany filet z indyka z sosem orzechowo-winogronowym
Ziemniaki au gratin
Gnocchi z grzybami, groszkiem cukrowym i parmezanem
Kalafior w sosie serowym z chedarem
Cytrynowa marchewka z tymiankiem i masłem 

NA SŁODKO:

Krem truskawkowy z herbatnikami i sosem migdałowo- pieprzowym
Ciasta sezonowe
Owoce

NAPOJE:

Kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:119,- zł /os. brutto


Rezerwacja stolików do dnia 19 grudnia 2020 telefonicznie i mailowo:
+48 58 667 51 58 / +48 58 667 51 59 /