ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
Odpocznij w Święta!
Zamiast w kuchni, spędź Boże Narodzenie z rodziną, w urokliwej nadmorskiej scenerii, rozkoszując się wyśmienitymi, tradycyjnymi potrawami.
Skorzystaj z naszej
OFERTY GASTRONOMICZNEJ
ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
w HOTELU NADMORSKIM
23-26 GRUDNIA 2023
Rezerwacja stolików do dnia 17.12.2023r.
OBIADOKOLACJA
23 grudzień 2023 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Pomidory, ogórki świeże, papryka, rzodkiewka, fasola, kukurydza, sałaty sezonowe mix,
Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, oliwki
Pasta jajeczna
Mozzarella, feta, ser brie, sery żółte
Tuńczyk, makrela wędzona
Śledzie meksykańskie
Wędliny i mięsa pieczone
Sałatka sezonowa
Sosy zimne
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Krem z dyni z pomarańczami, imbirem i mleczkiem kokosowym
Halibut w sosie z ogórków kiszonych
Skrzydełka z kurczaka ze słodko-pikantną glazurą, sezamem i dymką
Wolno duszona szynka w sosie własnym z jałowcem
Frittata z sosem pomidorowym i parmezanem
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ryż smażony z warzywami
Gotowane warzywa z bazyliowym vinegretem
BUFET DESEROWY:
Owoce
Ciasto domowe
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:169,- zł /os. brutto
UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA
24 grudzień 2023 / 17:00-20:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Łosoś wędzony na ciepło z pieprzem, jabłkiem i musem chrzanowym
Karp w galarecie z rodzynkami i brandy
Dorsz po grecku
Pstrąg marynowany z kaparami i pomidorami koktajlowymi
Śledzie marynowane w korzennych przyprawach z suszonymi śliwkami
Sałatka jarzynowa z majonezem jogurtowym
Wybór pieczywa
Masło smakowe
BUFET GORĄCY:
Barszcz czerwony z grzybowymi kluskami
Zupa z grzybów leśnych
Pierogi z kapustą i grzybami
Filet z dorsza zapiekany z beszamelem, pieczarkami i duszonym porem
Łosoś z korzenną pomarańczową marchewką
Gnocchi z potrawką z grzybów leśnych z białym winem
Ziemniaki pieczone z masłem koperkowym i gzikiem
Kapusta zasmażana z jabłkiem, marchewką i ziołami
BUFET DESEROWY:
Pierogi z makiem w sosie waniliowym
Ciasto piernikowe z konfiturą
Sernik pomarańczowy z czekoladą
Makowiec
NAPOJE:
Kompot wigilijny
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:279,- zł /os. brutto
UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
25 grudzień 2023 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Łosoś marynowany w sosie teriyaki z musem z mango
Tortilla z tuńczykiem, chili i pastą z czerwonej fasoli
Pastrami wołowe z sosem tatarskim
Pasztet z jelenia z miodem, jabłkami i cherry
Rolada z boczku z suszonymi grzybami
Rolada z kaczki z bakaliami
Śledź w śmietanie limonkowej ze szczypiorkiem
Sałatka cezar z krewetkami czosnkowymi
Marynaty
Sosy zimne
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Żurek królewski z białą kiełbasą i jajkiem
Rosół drobiowy z ziołowymi kluseczkami, warzywami i trawą cytrynową
Morszczuk w cieście z sosem słodko-kwaśnym
Zrazy wołowe z boczkiem w sosie własnym
Pieczeń z indyka z sosem serowym z gruszkami
Makaron fusilli z sosem carbonara, rukolą i parmezanem
Fasolka szparagowa z migdałami i masłem
Duszone buraki w śmietanie
Pieczone ziemniaki z rozmarynem
BUFET DESEROWY:
Wybór ciast i deserów
Owoce
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:219,- zł /os. brutto
UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
26 grudzień 2023 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Śledzie po kaszubsku
Sałatka z wędzonym pstrągiem i avocado
Tatar wołowy z marynatami
Półmisek mięs pieczonych (karkówka, schab, indyk, kurczak)
Deska serów i wędlin z marynatami
Sałatka z kurczaka, winogron, selera naciowego i orzechów włoskich
Hummus z pesto i pomidorami
Marynaty
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Zupa kurkowa z wędzoną szynką i warzywami
Krem cytrynowy z pieczoną cukinią
Sandacz z pomidorową ratatują
Udka z kaczki z imbirem i sosem pomarańczowym
Duszona wołowina po burgundzku
Potrawka kokosowa z tofu, ciecierzycą i batatami
Pieczone warzywa korzeniowe z ziołami prowansalskimi
Ziemniaki au gratin
BUFET DESEROWY:
Wybór ciast i deserów
Owoce
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:219,- zł /os. brutto
Rezerwacja stolików do dnia 17 grudnia 2023 telefonicznie i mailowo:
+48 58 667 51 58 / +48 58 667 77 77 /