ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
Odpocznij w Święta!
Spędź Boże Narodzenie z rodziną, w urokliwej nadmorskiej scenerii, rozkoszując się wyśmienitymi, tradycyjnymi potrawami.
Skorzystaj z naszej oferty:
ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
w HOTELU NADMORSKIM
23-26 GRUDNIA 2025
Rezerwacja stolików do dnia 15.12.2025r.

OBIADOKOLACJA
23 grudzień 2025 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Pomidory, ogórki, papryka, sałaty, rzodkiewka
Jajka gotowane, Tuńczyk,
Oliwki, suszone pomidory, pieczarki, korniszony
Mozzarella, feta, ser brie, sery żółte
Kurczak, szynka
Koreczki śledziowe
Pasztet z żurawiną
Surówki warzywne
Sosy zimne
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem
Smażony dorsz z masłem kaparowym
Bitki schabowe w sosie pieczarkowym ze szczypiorkiem
Grillowany kurczak z sosem musztardowym i świeżymi pomidorami
Lasagne szpinakowa z sosem pomidorowym
Gotowane ziemniaki z masłem i koprem
Buraczki zasmażane
Brokuły z migdałami
BUFET DESEROWY:
Owoce
Wybór ciasta
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:169,- zł /os. brutto
UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA
24 grudzień 2025 / 17:00-20:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Smażony karp w zalewie słodko kwaśnej
Śledzie z jabłkiem, śliwką, grzybami i orzechami włoskimi
Śledzie w śmietanie z marynowaną szalotką
Tatar z tuńczyka
Pstrąg w galarecie
Sałatka jarzynowa
Sałatka z serem camembert, winogronami, orzechami włoskimi i selerem
Marynaty warzywne
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Barszcz czerwony z kołdunami
Zupa grzybowa
Pierogi z kapustą i grzybami z karmelizowaną cebulą i natką
Filet z sandacza na duszonej kiszonej kapuście z koprem
Pieczony łosoś z szalotką w białym winie i maśle
Kopytka z sosem grzybowym
Podsmażane warzywa na maśle ze świeżymi ziołami
Pieczone ziemniaki z dipem jogurtowym
BUFET DESEROWY:
Pierogi z makiem i sosem waniliowym
Makowiec ze skórką pomarańczową
Sernik
NAPOJE:
Kompot z suszonych owoców
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:279,- zł /os. brutto
UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
25 grudzień 2025 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Tatar wołowy
Wrap z włoskim salami, pesto i grillowaną cukinią
Mozzarella z pomarańczami i szynką crudo
Pasztet z jelenia
Śledzie z musztardą i karmelizowaną cebulą
Faszerowany boczek z grzybami
Wędzona karkówka z musztardą francuską
Płatki marynowanego łososia na sałacie z ogórkiem
Sałatka cezar z kurczakiem i parmezanem
Marynaty warzywne i sosy
Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Rosół wołowy z makaronem i warzywami
Zupa rybna z owocami morza
Morszczuk w panko z salsą paprykową
Duszona wołowina z sosem burgundzkim
Filet z indyka w sosie rozmarynowym
Gnocchi z gorgonzolą, gruszką i orzechami
Smażone ziemniaki na kaczym tłuszczu
Marchewka duszona z pomarańczami
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
BUFET DESEROWY:
Wybór ciast i deserów
Owoce
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:219,- zł /os. brutto
UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
26 grudzień 2025 / 16:00-19:00
MENU BUFET
BUFET ZIMNY:
Pieczony rostbef z musem chrzanowym z marynowaną czerwoną cebulą
Terrina z łososia
Wędzony halibut z sosem tatarskim
Deska serów z winogronami
Galareta cytrynowa z kurczakiem
Indyk pieczony z wędzoną papryką
Śledzie marynowane z pieprzem
Sałatka orientalna z bakłażanem i ciecierzycą
Marynaty warzywne i sosy, Pieczywo, masło
BUFET GORĄCY:
Krem pomidorowy z pieczonymi warzywami ze śmietaną
Żurek z grzybami i jajkiem
Dorsz w cieście cytrynowym
Smażona kaczka z sosem śliwkowo żurawinowym
Duszona karkówka w sosie własnym
Ziemniaki pieczone
Leniwe z masłem i prażoną bułką
Grillowane warzywa
BUFET DESEROWY:
Wybór ciast i deserów
Owoce
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne
CENA:219,- zł /os. brutto
Informujemy, że dania z oferty: ŚWIĄTECZNA KUCHNIA w HOTELU NADMORSKIM mogą ulec modyfikacji.
Rezerwacja stolików do dnia 15 grudnia 2025 telefonicznie lub mailowo:
+48 58 667 77 77 /

