• POGODNE SWIETA 2018

    POGODNE ŚWIĘTA

    Spędź czarujące Święta w nadmorskim klimacie.

  • catering2018

    Zamów u nas potrawy na Święta

    zyskaj czas dla siebie i bliskich!

  • PRZELOM ROKU 2018-2019

    PRZEŁOM ROKU 2018/2019

    Rozpocznij nadchodzący rok z pełną energią w Hotelu Nadmorskim.

  • WEEKEND DLA PARY

    WEEKEND DLA DWOJGA

    Aktywny weekend we dwoje podniesie Waszą energię i zainspiruje do zmian

Świąteczna Kuchnia

OFERTA
ŚWIĄTECZNA KUCHNIA
w HOTELU NADMORSKIM

23-26 GRUDNIA 2018

Rezerwacja stolików do dnia 18.12.2018r.


OBIADOKOLACJA
23 grudzień 2018 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Pomidory , ogórki świeże, papryka, rzodkiewka, fasola, kukurydza, sałaty sezonowe mix,
Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, oliwki
Jajka gotowane, Tuńczyk, makrela wędzona
Mozzarella, feta, ser brie, sery żółte
Śledzie -2 rodzaje
Pasztet staropolski
Mięsa pieczone -2 rodzaje
Wędliny-2 rodzaje
Sałatka sezonowa
Sosy zimne:(Cumberland, winegret,jogurtowy z chrzanem)
Masło, pieczywo:(bułki, chleb, ciabatta, bagietka)

DANIA GORĄCE:

Zupa z soczewicy z majerankiem i pomidorami
Zupa koperkowa z makaronem
Panierowany filet z dorsza
Udka z kurczaka duszone w glazurze limonkowej
Grillowana karkówka z cukinią i czerwoną fasolą
Naleśniki z twarogiem i sosem wiśniowym
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ryż smażony z warzywami
Gotowane warzywa z bazyliowym vinegretem

NA SŁODKO:

Owoce
Panna cotta
Ciasto sezonowe

NAPOJE:

Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:99,- zł /os. brutto


UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA
24 grudzień 2018 / 17:00-20:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Smażony karp w zalewie z octu jabłkowego z warzywami
Sałatka śledziowa z kiszonym ogórkiem, pieczonymi buraczkami i koperkowym jogurtem
Łosoś wędzony na ciepło z sosem tatarskim, rzodkiewką i marynowaną dynią
Śledzie matiasy z czerwoną cebulą, suszonym podgrzybkiem, śliwką i orzechami
Sałatka jarzynowa z majonezem jogurtowym
Wybór pieczywa / masło smakowe

DANIA GORĄCE:

Barszcz czerwony z wędzonymi śliwkami i uszkami
Zupa grzybowa z kluskami
Filet z dorsza zapiekany z beszamelem, pieczarkami i duszonym porem
Łosoś pieczony z fasolką w sosie kaparowym ze skórką cytrynową
Krokiety z kapustą z boczniakami i suszonymi śliwkami z sosem pomidorowym
Pierogi z kapustą i grzybami
Ziemniaki zasmażane z cebulą, majerankiem i masłem

NA SŁODKO:

Ciasto piernikowe z konfiturą
Pierogi z makiem w sosie waniliowym
Sernik pomarańczowy z czekoladą
Makowiec

NAPOJE:

Wigilijny kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:99,- zł /os. brutto


 

UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
25 grudzień 2018 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Galaretka z kurczaka z piklami
Polędwiczka wędzona z gruszkowym chutney
Domowe pastramiwołowe
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Indyk pieczony z wędzoną papryką i kolendrą
Śledzie po kaszubsku
Sałatka z kurczaka, selera naciowego, winogron i orzechów
Sałatka ze świeżych warzyw z dresingiem miodowo musztardowym
Sałatka caprezez balsamicoi bazylią
Marynaty: (oliwki, pomidory suszone, pieczarki marynowane)
Pieczywo: (bułki, chleb, ciabatta, bagietka)

DANIA GORĄCE:

Krem dyniowo borowikowy z grzankami
Rosół z kaczki z makaronem naleśnikowym i warzywami
Halibut smażony z blanszowaną kapustą z koperkiem
Grillowana polędwiczka z potrawką francuską z pomidorami
Panierowane fileciki z kurczaka z cytryną
Ziemniaki au gratin
Kaszottogryczane z grzybami, groszkiem i parmezanem
Kalafior w sosie serowym z cheddarem
Cytrynowa marchewka z tymiankiem i masłem

NA SŁODKO:

Szarlotka z brązowym cukrem
Sernik cynamonowy
Tapioka z kokosem i mango
Owoce

NAPOJE:

Kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:99,- zł /os. brutto


UROCZYSTA, ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
26 grudzień 2018 / 16:00-19:00

MENU BUFET

DANIA ZIMNE:

Łosoś marynowany w sosie teriyakiz musem z mango
Śledzie po kaszubsku
Dorsz marynowany w warzywach z pomidorami
Sałatka z kaszą jaglaną, fasolą, bakłażanem i miętą
Sałatka grecka z serem feta
Szynka parmeńska z melonem i kremem balsamicznym
Wędzona karkówka marynowana ziołami i czosnkiem
Schab faszerowany morelami z marsalą
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Deska serów z miodem i selerem naciowym
Marynaty: (oliwki, pomidory suszone, pieczarki marynowane)
Pieczywo: (bułki, chleb, ciabatta, bagietka)

DANIA GORĄCE:

Krem z pieczonych pomidorów z oregano
Zupa kurkowa z wędzoną szynką i warzywami
Dorsz pieczony z warzywami juliennei palonym masłem koperkowym
Rolada z kaczki z imbirem i sosem ostrygowym
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim
Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem
Zasmażane buraki w śmietanie
Brokuły z migdałami
Ziemniaki pieczone z dipemziołowym
Ryż biały

NA SŁODKO:

Krem truskawkowy z herbatnikami i sosem migdałowo-pieprzowym
Ciasto owocowe z galaretką
Ciasto czekoladowe
Owoce

NAPOJE:

Kompot
Kawa, herbata, woda
Pozostałe napoje są dodatkowo płatne

CENA:99,- zł /os. brutto


Rezerwacja stolików do dnia 18 grudnia 2018 telefonicznie i mailowo:
+48 58 667 51 58 / +48 58 667 51 59 /